Palacinke bez glutena

Kada sam saznala kako gluten utiče na zdravlje pre svega stomaka a i štitne žlezde potpuno sam ga izbacila iz upotrebe. I poražavajuća je činjenica koliko ga svuda ima - hrana je do te mere kontaminirana da ga na primer ima i u začinu c (ja ga ne koristim jer pravim svežu vegetu) ali ga zato koristi velika većina restorana. Ovo testo imam uvek u frižideru i koristimo ga uglavnom za doručak umesto hleba.

Za jednu meru je potrebno sledeće:

2 jaja
200 ml kisele vode
100 ml mleka (najbolje nekog biljnog porekla ili bar bez laktoze)
cimet po želji
100 gr bezglutenskog brašna
100 gr kukuruznog brašna
50 gr heljdinog brašna (ima odlično u dm)


Sve sastojke dobro pomešati i peći palačinke. Možete praviti deblje ili tanje palačinke zavisno od gustine testa. Igrajte se i uživajte a i vaše telo će odmoriti od napornog rada.

Možete čak napraviti i palačinku topli sendvič : kada ispečete jednu stranu i okrenete je stavite kačkavalj i malo pršute ili šunke na jednu polovinu zatim preklopite. Kada se ispeče donja polovina okrenite i pecite dok ne porumeni.

Da biste brže ispekli najbolje je koristiti dva tiganja istovremeno. Mi kada imamo goste često idu i tri tiganja.


Uživajte u doručku! ili užini



Коментари

Популарни постови