Orada/Brancin u rerni

Ovo je najjednostavniji način da pripremite sjajan ručak ili večeru a da pri tom ne potrošite puno vremena. Bitno je da nabavite kvalitetnu ribu. Ja obično kupujem na kalenić pijaci u Squadri kod Duleta. Potrebno vam je da kupite peršun ili ruzmarin ako već nemate kući neke od tih biljki. Takođe je potrebno da imate dobru so. 

Zagrejati rernu na 250 stepeni i to ako imate opciju gril.


Ribu osušiti ubrusuom. Posoliti spolja i unutra i premazati maslinovim uljem (po mala kašika ulja sa svake strane) sa obe strane. U sredinu stavite začinsko bilje. 

U pleh stavite papir za pečenje. Ubacite ribu u pleh. Stavite u rernu - najbliže grilu. Pecite sa jedne strane 15 minuta. Potom okrenite na drugu stranu i pecite takodje 15 minuta.

Ako nemate opciju gril, stavite na sredinu rerne preh i pecite 30 minuta.

U ovaj obrok mozete servirati bilo koju salatu. Obično uzmem lola rosa i čeri kombinaciju. Po osobi vam treba 250 gr salate. Preliv za salatu - mala kašika maslinovog ulja, 2-3 male kašike balzamika, 1mala kašika meda i 1 mala kašika dižon senfa. Dobro promešati i preliti salatu.




Uživajte!

takođe pogledajte zanimljiv video na sledećem linku:
http://vimeo.com/24715531

Коментари

Популарни постови