Domaća vegeta

Potrebno je sledeće za 4 srednje tegle (količina može da potraje prilično dugo):

2 kg povrća ukupno - šargarepe, paškanata, peršuna (ako možete da kupite organsko bilo bi sjajno imaju tezge na Kalenić pijaci kao i na Novom Beogradu u bloku 44)

2 celera srednje veličine sa listovima.

Na 1kg očišćenog povrća ide 300gr morske soli (ja sam ranije kupovala u DM-u so sada uglavnom donosim iz inostranstva mada je dobra i tuzlanska).

Ja uvek biram da bude više šargarepe mada može ko kako voli.


Oljuštiti svo povrće. Iseckati na sitnije komade, i od svake vrste staviti u blender. Dodati so - ne previše - po 3-4 velike kašike. Blendati dok ne bude sitno kao na slici.



Izblendano povrće staviti u veći sud. Kada je cela količina izblendana staviti je u veću posudu promešati da bi se što bolje sjedinilo. U tegle sipajte vegetu i držate je u frižideru.

Mera za korišćenje za supe i razna jela je 1 kafena kašika po osobi. Savet - probajte uvek jelo da biste bili sigurni da ste dovoljno stavili.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови