MLADA CVEKLA U RERNI


Stiglo je proleće a sa njim i divno sveze povrće. Među njima i mlade cvekle. Tu sve koristite - lišće i plod. Lišće za salatu a plod možete slobono peći u rerni. Bude fantastično čak i kad se unapred spremi. Ono što vam je potrebno jeste sud sa poklopcem koji može u rernu da ide. Ako nema takav onda bez.

Potrebno je 

- bar dve veze mlade cvekle (ima ih u Bio pjaci (www.biopjaca.rs) Maksima Gorkog 29 (ima i divnih salata ako stignete na vreme). Kada sečete ostaviti deo biljke oko 1cm.
- 1 supena kašika maslinovog ulja
- prstohvat soli


Cveklu oprati pod mlazom hladne vode skinuti zemlju ako ima na njoj. U posudu u kojoj pečete staviti maslinovo ulje premazati dno. Poredjati cvekle jedne pored drugih posolite i stavite u prethodno zagrajanu rernu. Peći na 200 stepeni 30 minuta ili proverite ako čačkalica ne prolazi ostavite dok ne omekša. 
I nikako u alufoliju iako svuda po internetu piše da je to ok, nije!

Možete napraviti salatu tako što ćete iseći cveklu na četvrtine i preko dodati sir beli sveži ide odlično ili po želji a ispod obična zelena salata ili opet po želji.

Uživajte u proleću i počastite sebe divnim ukusima!



Коментари

Популарни постови