Omiljeni wok losos terijaki na hrskavom praziluku ili ti Teriyaki Stir-Fried Salmon with Crispy Leeks

Ovaj recept je vrlo jednostavan za pripremu i ne treba ni puno vremena niti puno namirnica:

za 2 osobe

400 gr lososa - imate na Kalenić pijaci Squadra prodavnicu tu mozete kupiti svez
3 praziluka / isećena tanko na kolutiće

2 kašike soja sosa (po receptu ide slatki mada može bilo koji)
2 kašike pirea od paradajza (obično koristim tubu paradajza iz DM a ima i u maxiju u konzervama)
1 kašičica pirinčanog sirćeta (ako nemate pirinčano uzmite koje imate u kući)
1 kašičica šećera (može i sirup od agave, med nikako ne trpi visoke temperature)
1 čen belog luka

4 male kašičice ulja za prženje najbolje je kokosovo ili ghee (ima u biošpajzu) 


priprema

Pomešati soja sos, paradajz pire, sirće, beli luk i šećer. Isečeni losos po dužini umešajte u sos  i ostavite da odstoji. Idealno vreme je 30  minuta - ako žurite bar ostavite dok sečete i pržite luk. Luk isecite i na woku sa dve kašičice ulja pecite na srednjoj temperaturi. Sve vreme sa dve varjače drvene dižite luk sa dna da ne stoji na dnu woka kako ne bi goreo i da bi zadržao sve vitamine.  Podelite količinu na dva tanjira. Idealno bi bilo da držite tanjire na šporetu kako bi bili topli - ja često uključim ringlu na najmanju temperaturu da bi tanjiri bili topli.

Losos koji je u marinadi peći takodje na 2 kašičice ulja ne duže od 2 minuta - svaka strana po 1 minut. Stavite losos preko praziluka i odmah poslužite.

Uz ovo jelo možete skuvati pirinač.

Uživajte!
  

Коментари

Популарни постови