Riba list i salata od avokada

Lepo je deliti...jos lepse ako je to sa nekim koga volite. Tako da prošetajte do pijace, kupite sve namirnice i uživajte!

Dakle za ovaj recept vam nije potrebno mnogo vremena, samo dobra priprema u smislu nabavke namirnica.

Za dve osobe potrebno je:

  • svež list
  • 1 avokado (može i dva slobodno ako ga volite). Ne morate ga ljuštiti već ga presecite na pola i  kašičicom vadite manje komade. Obavezno kada ga otvorite nacedite malo limuna da ne bi promenio boju
  • glavica zelene salate ili  300 grama mladog spanaća (sta nađete ja sam ovaj put pravila sa ajsberg salatom)
  • susam - oko 20 grama ili semenke bundeve malo preprženo na tiganju
  • morska so (krupna ako imate)
  • začinsko bilje (obično koristim ruzmarin mada dolazi u obzir šta imate)
  • maslinovo ulje - 1mala kašičica po osobi ako pravite u odvojenim činijama
  • 1 limeta ili limun ako nema limeta

Prvi deo / P R I P R E M A   R I B E

Ribu premazati maslinovim uljem sa obe strane, dodati so sa obe strane. Na pleh staviti papir za pečenje a na njega prvo začinsko bilje pa ribu i po želji staviti i na ribu. Zagrejati prethodno rernu na 250 stepeni i peći oko 20 - 25 minuta. Ja obično uključim i ventilator da cirkuliše vazduh ali nije neophodno.


Drugi deo / P R E D  S E R V I R A NJ E 

narendati koru od prethodno oprane limete, iscediti sok i dodati salatu. Potom pomešati sok od limete, maslinovo ulje (ako zajedno pravite salatu idu 2kafene kašike) i malo soli. Kada se sjedini, dodati salatu, promešati pa staviti avokado. Preko svega posuti susam ili semenke bundeve.


Prijatno! i ne zaboravite čašu nekog lepog vina!


Ako ste raspoloženi da se opustite ili naučite nešto novo pogledajte link http://joga.co.rs/

Коментари

Популарни постови