Palačinke od pirinca i banane

Ovo su vrlo neobične palačinke a istovremeno sjajan obrok za početak dana. Otkrila sam ih u knjizi koja se zove The elements of life koju je napisala Su-Mei Yu. Ako ste u prilici da nabavite ovu knjigu toplo vam preporucujem. Naime ona se bavi ishranom prema elementu kome pripadate. Na zanimljiv način objašnjava prirodu svakog elementa - Zemlja, Voda, Vatra i Vetar i šta od hrane prija kom elementu.

Za njih vam je potrebno malo više pripreme u smislu kupovine pirinčanog brašna pa kada vidite u radnji ovu vrstu brašna setite se da ga kupite.

za 15 palačinki (mada sve zavisi od veličine može da ih bude i više) potrebno je

225gr pirinčanog brašna (možete ga kupiti u Merkatoru ili nekoj od radnji zdrave hrane. Ako imate električni mlin možete običan pirinač samleti pa prosejati)
1supena kašika šećera (obično stavljam organski šećer mada ide koji godimate)
1 kafena kašika praška za pecivo (imate odličan u DM-u)
1 supena kašika putera (to je 15gr) istopljenog pa ohladjenog (ovo je nalakše istopiti na najnižoj temperaturi pa ona zapravo i nema nekog velikog hlađenja)
1/2 kafene kašike soli
2 velika jaja pri čemu treba odvojiti žumance i belance
240ml niskomasnog jogurta
120ml niskomasnog mleka
1 veća banana oljuštena i izgnječena

Pomešati brašno, prašak za pecivo, šećer i so u činiji. U drugoj činiji mutiti žumanca i puter. Potom dodati u posudu sa jajima jogurt i mleko. Pomešati pa dodati brašno, šećer, so, i prašak za pecivo. Pomešati dobro. Dodati bananu i lagano promešati samo da se sjedini.

Belanca umutiiti dobro u drugom sudu da se dobije čvrsta masa. Sjediniti sa ostalim testom laganim mešanjem.

Ugrejati tiganj pa smanjiti na pola temperature. Ma malo ulja peći palačinke.

Servirati tople sa miskom voća i toplim sirupom od javora.

Voćni miks: iseći na sitno jedan manji mango i dodati supenu kašiku meda. Promešati i ostaviti da odstoji 5 minuta. Dodati listove nane isečene sitno i promešati. Ako volite možete dodati takođe borovnice, maline ili jagode.

Prijatno!

Dok kuvate možete slušati Zaz http://www.youtube.com/watch?v=8IjWHBGzsu4

Ako ste raspoloženi za čitanje evo preporuke http://coach.rs/razocaranje-ili-zahvalnost/




Коментари

Популарни постови