pasta sa tunjevinom paradajzom i cimetom
ovaj recept je jednostavan i potpuno neverovatan...zbog cimeta naravno...
potrebno je za 2 osobe:
crveni luk srednje veličine iseckan
2 konzerve tunjevine rio mare (moze sa vodom ili maslinovim uljem-u svakom slučaju vodu ili ulje iscedite)
1 kafena kašika cimeta
140 gr paste (ako već hoćete da bude skroz po pravilima trabalo bi da imate penne i to one krupnije)
1 kk maslinovog ulja
1 konzerva paradajza (ja koristim pelat italijanskog proizvođača MUTTI-ima ga u svim većim prodavnicama)
prstohvat soli (ako imate dobru morsku so bilo bi odlično)
biber po želji
U tiganj dublji ili šerpu ugrejati ulje (ne treba visoka temperatura - ako ringla ima npr od 1-12 staviti na 6) dodati luk i cimet i pržiti 2-3 minuta. Dodati tunjevinu, so, paradajz i promešati.
Pojačati ringlu da prokuva i smanjiti na 1, poklopiti i kuvati 20 minuta.
U međuvremenu skuvati pastu prema uputstvu sa kutije (obavezno poštujte vreme kuvanja i navijte tajmer). Pastu ubaciti u šerpu u kojoj se kuva paradajz tuna sos i pomešati sve zajedno.
Servirati odmah (mada je lepo i kad se ohladi :)).
Uživajte u sjajnoj pasti!
Ako imate problema sa kuhinjskim moljcima - pokupite divlje kestenje u parku i rasecite ga. Stavite na mesta gde ima moljaca. Radi savršeno!
Коментари
Постави коментар