Pavlova - sjajna torta jednostavna priprema

Ova torta je jako jednostavna za pripremu. Ono što traje duže u pripremi jeste što se zapravo suši u rerni nekih sat vremena. Svi ukućani je obožavaju a svako ko proba traži još jedno parče. Ovo je dovoljna količina za maksimum 6 ljudi ukliko očekujete da će svako pojesti samo po jedno parče.


Rernu zagrejati na 175 stepeni.

Sastojci
Za osnovu.
6 belanaca
1 šolja šećera (ovde se najbolje meri u šolji koja je od npr 150-200ml)
3 kašike kakao praha prosejanog
1 mala kašika balzamika
60 grama crne čokolade (obično kupim crnu čokoladu sa 70%kakao Najlepše Želje) usitnjene (možete staviti u kesu plastičnu pa ulupati tučkom, ili u mlin za kafu, ili na rende )



Preliv
500 gr malina
1 slatka pavlaka (Imlekova je ona koju ja koristim)
listovi sveže nane (opcija)


Belanca umutiti u sneg
 pa dodavati pomalo - kašiku po kašiku šećer.
Kada se dobro umuti - to se vidi po tome koliko je sneg čvrst dodati kakao, balzamiko i čokoladu i lagano promešati.


Smesu možete po želji staviti samo na papir ili u kalup okrugli (22cm). 
Staviti u rernu. Smanjiti temperaturu na 150 stepeni i peći 1h. Kada prođe vreme isključiti rernu i ostaviti da se ohladi.

Pre služenja umutiti šlag. Razmazati po površini. Staviti maline redom koji vam se svidja i dodati listove nane.
Ovako može da bude i rodjendanska torta - ako se napravi u obliku srca pa se preklopi.

ili ostane u obliku srca

Uživajte. 


Ukoliko volite reciklažu evo jedne dobre ideje

Ako Vam se posle toga učini da treba da pripazite na liniju pogledajte ovaj web koji toplo preporučujem 
http://branka-mirkovic-nutricionista.blogspot.com/

Коментари

Популарни постови