Plavi patlidzan sa paradajzom i sirom
ovo se jednostavno priprema a obrok je vrlo ukusan i lagan. računajte da vam treba oko 30 minuta za pripremu.
potrebno je po osobi
150 gr plavog patlidžana (obično kupim organiski proizvodi Vozar a može se naći u Merkatoru i na Kalenić pijaci)
150 gr paradajza (ako nemate običan može bilo koja vrsta paradajza)
1 kutija cottage sira (ako hocete da bude kaloričnije ide parmezan)
maslinovo ulje i začini - so, biber, provansalska mešavina ili bosiljak...ko šta voli
treba vam i papir za pečenje
Pecite 15-20 minuta.
potrebno je po osobi
150 gr plavog patlidžana (obično kupim organiski proizvodi Vozar a može se naći u Merkatoru i na Kalenić pijaci)
150 gr paradajza (ako nemate običan može bilo koja vrsta paradajza)
1 kutija cottage sira (ako hocete da bude kaloričnije ide parmezan)
maslinovo ulje i začini - so, biber, provansalska mešavina ili bosiljak...ko šta voli
treba vam i papir za pečenje
Uključiti rernu na 250 da greju oba grejača.
Iseći plavi patlidžan tanko na krugove. Isto iseći i paradajz. U pleh staviti papir za pečenje. Poredjati plavi patlidžan i premazati ga maslinovim uljem i posoliti. Zatim dodati paradajz kao na slici.
Uzeti kafenu kašiku i stavljati na svaki kolut patlidžana i paradajza po jednu kašiku. U slučaju da koristite parmezan listove parmezana stavite na svaki kolut (najlakše ćete iseći parmezan na listove ljuštilicom za povrće :). Dodajte začine.
Pecite 15-20 minuta.
ako želite možete iznenaditi svoje najbliže zanimljivim poklnom a naročito male - www.maligenije.com
Коментари
Постави коментар