Krekeri od spelta sa kremom od vlašca i kozjeg sira

Ovo smo vežbali u francuskoj mia i ja...bilo je jako zabavno. Na molbu moje drage drugarice Lidije evo i recepta

za krekere
80 gr brašna spelta (ima da se kupi u merkatoru)
50 gr belog brašna (ja kupujem u DM organsko)
1 kafena kašika semana maka
1/2 kafene kašike karija
4 supene kašike maslinovog ulja

za krem

200gr svežeg kozjeg sira (može i cottage sir ima ga u merkatoru)
150 ml slatke pavlake za šlag - ako stavljate cottage onda vam ne treba pavlaka)
vlašac
so i biber

Pomešati brašno, mak, kari i so i biber u činiji. Dodavati maslinovo ulje u smešu. Nikako sve odjednom. Ukoliko je potrebno dodati malo vode da bi omekšali smesu. Ostaviti da stoji 30 minuta. Uključiti rernu na 170 stepeni.

Za pripremu krema izmešati viljuškom kozji sir i dodati vlašac. Umutiti pavlaku i dodati kozjem siru. Mešati oko 1 minut. Ostaviti u frižider da se ohladi.

Razvući testo oklagijom. Uzeti čašu veliku ili malu zavisi koliko velike krekere želite. Čašom pravite oblik u testu. Stavite na papir za pečenje koji ste prethodno stavili u pleh. Peći 15-20 minuta ili dok ne počnu da dobijaju lepu boju.

ovo smo spremali u Frogs House hotelu u St. Jeannetu. Krekeri su u tanjirima a sreća na licima. 

Pogledajte obavezno na sledećem linku
http://www.thefrogshouse.fr/welcome#!__welcome
i na 
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150961881361666.411835.253415201665&type=3

Коментари

Популарни постови