Džem od breskve i nane

Ovo je sjajan francuski recept. Nasla mi ga je moja divna drugarica Tanja i zahvaljujuci njoj već dve godine uživamo u ukusu nane i breskve...savet - stavljajte džem u male tegle kako bi mogli po otvaranju da iskoristite u nekoliko dana da se ne bi kvarilo ili bacalo.

Sastojci
- 2 kg breskvi oljuštenih i iseckanih
- 1 kg šaćera (po originalnom receptu ide džem fiks, a ja dodajem agar agar u prahu radi želiranja a može i bez dodataka - bude ređi džem)
- 1 buket nane

- cimet (po želji)
Priprema: 
Pomešati breskve i šećer u šerpi i ostaviti tako 10 minuta. Dodati potom buket nane u šerpu i cimet. Stavite na ringlu do ključanja. Kuvati 5 minuta od kada je proključalo. Sklonite penu sa površine. Ostaviti da se malo ohladi.


Po želji ostaviti ili izvaditi nanu. Ja sada ostavljam jer ima tako divan ukus. Možete izbledati štapnim miskerom ali ne sve da ostane poneki komad breskve.

Tegle ugrejati u mikrotalasnoj na najjačoj temperaturi 2 min. Sipati u tegle. Zatvoriti dobro i okrenuti tegle naopačke na 5 minuta. 

i gotovo je...uzivajte



ako se umorite posle napornog i zabavnog rada preporučuem vam da odete na najbolju kafu u gradu. Pržionica, Dobračina 59. Nemojte samo nedeljom ne rade.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.313776012039778.75223.116112235139491&type=3

Коментари

Популарни постови