Panacota brzo lagano jednostavno

ovo je moj omiljeni slatkiš...a i ukućani ga isto vole. Vole ga i moje drage drugarice koje su probale ...

Pravi se brzo s tim da je potrebno sačekati da se ohladi.
Potrebno je sledeće:

1 slatka pavlaka - imlekova (u drugim ima već šećera pa onda ne znam šta bih sa njima radila).
2 supene kašike šećera - ja stavljam demerera al moze koji volite (ima sjajan da se kupi u DM - njihov brend alnatura bio - malo je skuplji)
1 kesica burbon vanile (takođe u dm - alnatura bio) a moze i bilo koja druga
po zelji cimet
2,5 listova želatina (obično ga ima u merkatoru ili većim radnjama, u zdravoj hrani ga nema).


Prvo staviti listove želatina u hladnu vodu -treba 10 minuta da stoje u vodi. Potom sipati slatku pavlaku u šerpu - ako pravite sa pavlakom od 250ml treba vam mala šerpa tzv šerpica. Dodati šećer, vanilu i cimet. Zagrejati do vrenja i skloniti sa ringle. U međuvremenu uzeti žele u ruku i ocediti (slobodno stisnite) a može i da se procedi na cediljku. Ubaciti žele u pavlaku. Vratiti na ringlu sve vreme mešajući i sačekati da ponovo krene da vri. Skloniti sa ringle.  Promešati i sipati u posude. 

Ja obično sipam u silikonske modle za pravljenje mafina - bude zgodno da se izvade i okrenu na drugu stranu. Mada može u bilo koju posudu. 



Ostaviti da se ohlade i potom staviti u frižider. Ako vam se baš žuri kad se ohlade staviti u zamrzivač.

Ja ih obično prelijem kašikom džema od malina ili borovnica koji pravim. Može i da se kupi smrznuto voće ili sveže crveno voće (maline, borovnice, jagode i sl.) i malo pomešati sa sećerom. Zatim ugrejati na ringli da voće pusti sokove i preliti preko panakote.

Uživajte ...


a evo linka da uživanje bude potpuno www.jelenablečić.net

Коментари

Популарни постови