Lignje i brokole na dva načina
Kada nemate vremena a imate potrebu da pojedete nešto ukusno, lagano i zdravo ovo je pravi izbor.
Lignje mozete kupiti u ribarnici na pijaci- obavezno zamolite da vam ih očiste.
Potrebno je za 1 osobu:
250 grama lignji
250 grama brokola - ovde se računaju samo cvetovi
1 male kašike maslinovog ulja
može se dodati fiš sos(ima ga u Super vero prodavnici) ili ulje od tartufa - 2 male kašika samo na brokole.
U slučaju da volite i pastu ili pirinač - potrebno vam je 30- 50 grama. Skuvajte ih i dodajte u jelo.
Lignje iseći na kolutiće. Staviti 1 malu kašiku maslinovog ulja u tiganj i dodati lignje. Izgrilovati ih u tiganju - potrebno je oko 4-5 minuta ukupno.
U međuvremenu stavite u šerpu ključalu vodu, dodajte prstohvat soli i brokole. Kuvajte ih 5 minuta tačno - nisu baš ukusne kada se raskuvaju.
Imate 2 opcije za pravljenje ovog jela
a. ulje od tartufa - dodati ga kada su brokole gotove samo na brokole. Na lignje stavite malo soli. Ako dodajete pastu ili pirinač možete i na njih staviti ulje od tartufa.
b. fiš sos - pomešajte zajedno lignje i brokole pa dodajte fiš sos - 2 male kašike bi trebalo da budu dovoljne. U slučaju da dodajete pastu ili pirinač možete ih staviti zajedno u tiganj a možete i služiti odvojeno.
Bon apetit!
U slučaju da ste raspoloženi da radite nešto zabavno evo predloga
Lignje mozete kupiti u ribarnici na pijaci- obavezno zamolite da vam ih očiste.
Potrebno je za 1 osobu:
250 grama lignji
250 grama brokola - ovde se računaju samo cvetovi
1 male kašike maslinovog ulja
može se dodati fiš sos(ima ga u Super vero prodavnici) ili ulje od tartufa - 2 male kašika samo na brokole.
U slučaju da volite i pastu ili pirinač - potrebno vam je 30- 50 grama. Skuvajte ih i dodajte u jelo.
Lignje iseći na kolutiće. Staviti 1 malu kašiku maslinovog ulja u tiganj i dodati lignje. Izgrilovati ih u tiganju - potrebno je oko 4-5 minuta ukupno.
U međuvremenu stavite u šerpu ključalu vodu, dodajte prstohvat soli i brokole. Kuvajte ih 5 minuta tačno - nisu baš ukusne kada se raskuvaju.
Imate 2 opcije za pravljenje ovog jela
a. ulje od tartufa - dodati ga kada su brokole gotove samo na brokole. Na lignje stavite malo soli. Ako dodajete pastu ili pirinač možete i na njih staviti ulje od tartufa.
b. fiš sos - pomešajte zajedno lignje i brokole pa dodajte fiš sos - 2 male kašike bi trebalo da budu dovoljne. U slučaju da dodajete pastu ili pirinač možete ih staviti zajedno u tiganj a možete i služiti odvojeno.
Bon apetit!
U slučaju da ste raspoloženi da radite nešto zabavno evo predloga
Коментари
Постави коментар