Bundeva najlepša čorba
Ovaj recept sam dobila od drugaricine svekrve i sjajan je
sastojci po osobi
100gr bundeve
1 mala kašika (5ml) maslinovog ulja
2-3 čena belog luka
svež đumbir- po želji (obično stavim 1cm dužine)
kocka za supu (prema uputstvu) ili 1mala kašika domaće vegete
po želji - pržene bundevin semenke i bundevino ulje - mala kašičica
250ml ključale vode
U šerpu ubacite maslinovo ulje, beli luk i đumbir i promešajte na maloj temperaturi.
Dodajte iseckanu bundevu.
Ostaviti da se dinsta 10 min. Potom dodati ključalu vodu. Pojačati ringlu na najače i sačekati da provri. Dodati kocku za supu. Isključite ringlu. Izblendajte štapnim mikserom ili blenderom.
Propržite sveže bundevine semenke na tiganju.
Sipajte čorbu u tanjir i dodajte malo prženih semenki i bundevino ulje.
Uživajte u divnim ukusima bundeve. A za čitanje toplo preporučujem sledeći blog
http://jibe.rs/zelimo-da-se-osecamo-zivima-a-ne-samo-da-zivimo-1/
sastojci po osobi
100gr bundeve
1 mala kašika (5ml) maslinovog ulja
2-3 čena belog luka
svež đumbir- po želji (obično stavim 1cm dužine)
kocka za supu (prema uputstvu) ili 1mala kašika domaće vegete
po želji - pržene bundevin semenke i bundevino ulje - mala kašičica
250ml ključale vode
U šerpu ubacite maslinovo ulje, beli luk i đumbir i promešajte na maloj temperaturi.
Dodajte iseckanu bundevu.
Ostaviti da se dinsta 10 min. Potom dodati ključalu vodu. Pojačati ringlu na najače i sačekati da provri. Dodati kocku za supu. Isključite ringlu. Izblendajte štapnim mikserom ili blenderom.
Propržite sveže bundevine semenke na tiganju.
Sipajte čorbu u tanjir i dodajte malo prženih semenki i bundevino ulje.
Uživajte u divnim ukusima bundeve. A za čitanje toplo preporučujem sledeći blog
http://jibe.rs/zelimo-da-se-osecamo-zivima-a-ne-samo-da-zivimo-1/
Коментари
Постави коментар